AM REÎNNOIT DECLARAȚIILE DE MEDIU PENTRU PLĂCILE DIN GIPS-CARTON PRODUSE ÎN ROMÂNIA

image
16 04 2021

AM REÎNNOIT DECLARAȚIILE DE MEDIU PENTRU PLĂCILE DIN GIPS-CARTON PRODUSE ÎN ROMÂNIA

 

Deoarece clădirile au un impact important asupra mediului înconjurător, preocuparea noastră pentru mediu se manifestă încă din stadiul de concepere a unui produs, adoptând o atitudine responsabilă față de schimbările climatice. La Saint-Gobain, ne-am angajat să producem materiale care îndeplinesc cel mai înalt nivel de performanță și durabilitate, analiza ciclului de viață a produselor fiind parte integrantă din procesul nostru de eco-inovație. Această analiză (en. Life-Cycle Assessment, prescurtat LCA) reprezintă cea mai cuprinzătoare modalitate de dezvoltare a unui mediu construit durabil, fiind detaliată în declarațiile de mediu pentru produse (en. Environmental Product Declaration, prescurtat EPD).

În acest sens, Saint-Gobain RIGIPS a reînnoit declarațiile de mediu pentru plăcile din gips-carton Rigips® produse în România:

Placa din gips-carton Rigips® RB tip A 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips® RBI tip H2 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips® RF tip F 15 mm

Placa din gips-carton Rigips® Fonic tip D

Aceste documente aferente produselor fabricate local vin să completeze declarațiile de mediu ale celor importate. Grupul Saint-Gobain deține cel mai amplu portofoliu de produse pentru clădiri sustenabile, declarațiile de mediu pentru produse oferind cea mai cuprinzătoare imagine a performanței materialelor de construcție în ceea ce privește amprenta lor asupra mediului.

Declarațiile de mediu pentru produse sunt esenţiale pentru evaluarea sustenabilă a clădirilor. Ele prezintă impactul asupra încălzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie şi apӑ, precum şi cantitatea de deşeuri generatӑ din momentul în care materia primă este extrasă şi până la demolarea clădirii. Aceste documente oferӑ date comparabile între produse din aceeaşi categorie, informaţiile fiind verificate de o terţӑ parte independentӑ.

Un element-cheie în alegerea soluțiilor pentru clădiri verzi certificate LEED® (Leadership in Energy & Environmental Design) sau BREEAM® (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) – cele mai răspândite certificări la nivel mondial, acestea oferă informații cantitative despre sustenabilitatea produselor și contribuie la acumularea de credite (puncte) în vederea facilitării acestor certificări.

Luând în considerare numărul Declarațiilor de mediu înregistrate la nivel global, Grupul Saint-Gobain deține un portofoliu impresionant de documente publicate în Sistemul International EPD®, astfel că majoritatea produselor cu declarații de mediu comercializate de Saint-Gobain sub diverse mărci – GLASS, RIGIPS®, ISOVER etc. contribuie semnificativ la acumularea de puncte pentru schemele de evaluare ale clădirilor verzi.   

Toate Declarațiile de mediu (EPD) sunt înregistrate în Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declarații de mediu din lume, bazat pe standardele internaționale ISO. Acestea sunt publice şi pot fi descărcate gratuit de pe www.environdec.com.

 

Sursă foto articol: Media Library Saint-Gobain