HABITO®: COMPARTIMENTĂRI ANTIEFRACȚIE FĂRĂ FOI DE TABLĂ

image
16 04 2021

HABITO®: COMPARTIMENTĂRI ANTIEFRACȚIE FĂRĂ FOI DE TABLĂ

 

Indiferent că vorbim de placare sau compartimentare, plăcile din gips-carton marca Habito®, cu performanțe ridicate, corespund oricărui proiect de construcție, amenajare sau reamenajare a unei clădiri.  Placa Habito® are multiple valențe fiind tip DFRI, densitate controlată pentru izolare acustică, este rezistentă la foc şi umiditate şi are nu doar o rezistență mecanică ridicată, ci şi o duritate sporită a suprafeței.

Încă din faza de cercetare, plăcile Habito® au fost gândite cu o rezistență superioară pentru compartimentări care să fie rezistente la zgâriere, lovire sau străpungere. De două ori mai rezistentă la forfecare comparativ cu o placă obișnuită tip A și cu o duritate Brinell de 218 N/mm2, placa Habito® aduce cu adevărat „primul zid din gips-carton”. Aceasta  răspunde cerințelor exigente ale construcțiilor moderne, reprezentând soluția ideală pentru compartimentarea oricărui tip de spațiu, oferind un grad ridicat de rezistență mecanică, pregătit să preia fără dificultate șocuri diverse. (Placa nu s-a deteriorat la testul de lovire cu corpuri dure, obținând clasa II de rezistenţă la impact, aplicabilă clădirilor - standard ETAG 003).

Ca urmare a testelor efectuate, sistemul de perete de compartimentare pe structură metalică simplă UW/CW 75 și dublă placare cu plăci din gips-carton Habito® a obținut clasele de rezistenţă la efracţie RC2 şi RC3 conform EN 1627-2011-09, echivalentul claselor WK2 şi WK3 conform DIN 18106:2003-09, fiind recomandat ca perete antiefracție fără foi de tablă atât în clădiri rezidenţiale, cât şi în clădiri publice sau comerciale.

 

Descarcă fişa de sistem