Realizarea faţadei cu sistem de izolaţie termică pe bază de polistiren expandat

image
08 04 2020

Realizarea faţadei cu sistem de izolaţie termică pe bază de polistiren expandat

weber.therm classic este un sistem de izolaţie termică ce îndeplineste cu succes cerinţele tehnice şi economice pe care le impune izolaţia exterioară a locuintelor. Acest sistem permite izolarea termică in condiţii optime atat pentru clădirile vechi cat şi pentru cele noi, fiind usor si simplu de realizat.

 

Situaţie

 

O influență majoră in realizarea corectă a sistemului de izolație o are calitatea suportului pe care se realizează izolația.

Utilizarea adezivilor cu aderență scăzută la lipirea polistirenului expandat pe aceste tipuri de suport, poate conduce la desprinderea acestuia.

Dacă nu este folosit adezivul corespunzător pentru lipire, ancorarea plăcilor se realizează prin utilizarea excesivă a diblurilor.

Montarea incorectă a materialului termoizolant poate conduce la apariţia fisurilor pe faţade.

Folosirea unor tencuieli a căror culori se degradează sau nu rezistă în timp poate duce la decolorarea faţadelor după o scurtă perioadă de timp.

Diversitatea culorilor şi imaginația designerilor necesită folosirea a două sau mai multor culori la o clădire. Totodată, diversitatea culorilor permite schimbarea esteticii locuințelor.

 

Lipirea polistirenului expandat

 1. Se toarnă conţinutul unui sac weber P37  în cantitatea de apă menţionată pe ambalaj şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări.

 2. După un repaus de cca. 5 minute se reamestecă şi se verifică consistenţa.

 3. Adezivul se aplică pe perimetrul plăcii de polistiren şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel puţin 40 % din suprafaţa acestora.

 4. Plăcile se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului/nivelei.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weber P37

Adeziv pentru polistiren expandat

 

Armarea sistemului de izolaţie termică

 1. Se toarnă conţinutul unui sac weber P39 max2  în cantitatea de apă menţionată pe ambalaj şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări.

 2. După un repaus de cca. 5 minute se reamestecă şi se verifică consistenţa.

 3. Adezivul se întinde cu gletiera zimţată (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa de polistiren.

 4. Plasa pentru armare weber mesh classic se întinde pe direcţie verticală şi se înglobează în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fâşiile de plasă se montează prin suprapunere de minim 10 cm.

 5. Se aplică al doilea strat de adeziv, umed pe umed, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa să fie acoperită în întregime.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weber mesh classic

Plasă de armare

Weber Romania

weber P39 max2

Adeziv pentru polistiren expandat şi grafitat

 

Pregătirea suportului pentru finisare

 1. Suprafaţa suport se curăţă de praf şi de alte impurităţi care împiedică aderenţa.

 2.  Grundul de amorsaj weber G700 se aplică cu pensulă, bidinea sau trafalet.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weber G700

Grund de amorsaj pentru tencuieli decorative

 

Finisarea sistemului de izolaţie termică

 1. Tencuiala decorativă acrilică weberpas classic se întinde pe suprafaţa suport cu ajutorul unei gletiere din oţel inoxidabil în grosimea celei mai mari granule din material.

 2. Structura se obţine prin drişcuirea în sens liniar sau circular a tencuielii, cu o gletieră de plastic.

 3. Aplicarea tencuielii se face fără întrerupere pe suprafaţa unei faţade, folosind metoda „umed pe umed” pentru a evita apariţia îmbinărilor şi diferenţelor de structuri.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weberpas classic

Tencuială decorativă acrilică

 

Consultanţă tehnică

Pentru informaţii suplimentare, contactează colegii din departamentul tehnic la următoarele numere de telefon:

 • 0749 038 616 - Satu-Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Timiş, Arad
 • 0754 044 912 - Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vălcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, Prahova, Buzău
 • 0744 796 930 - Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa

Consultanţii tehnici sunt disponibili de Luni până Vineri, între orele 9:00 - 17:00.