Realizarea sistemului de izolaţie termică pentru soclu pe bază de polistiren extrudat

image
13 04 2020

Realizarea sistemului de izolaţie termică pentru soclu pe bază de polistiren extrudat

Soclurile și subsolurile sunt locuri pe care umiditatea, variațiile de temperatură și șocurile mecanice le degradează.

webertherm forte este un sistem de termoizolaţie ce are la bază polistirenul extrudat, este proiectat şi testat pentru a face faţă cu succes cerinţelor legate de izolarea termică a soclurilor, fundaţiilor, subsolurilor şi a altor componente din beton ale clădirilor.

Fisuri  Mucegai  Infiltraţii de apă  Exfoliere  Decolorare  Desprinderi

Situaţie

Soclul reprezintă partea termosistemului cea mai expusă şocurilor, acesta fiind principalul motiv pentru care se recomandă utilizarea polistirenului extrudat, polistirenul expandat nefăcând faţă solicitărilor.

Având o densitate mai mare şi o suprafaţă mai puţin aderentă decât polistirenul expandat este necesară folosirea unui adeziv cu proprietăţi îmbunătăţite.

Pentru a nu distruge izolaţia termică sau hidroizolatia, polistirenul extrudat nu mai trebuie fixat în dibluri, însă trebuie folosit un adeziv cu aderenţă ridicată care să poată prelua şi rolul diblurilor.

În cazul în care se foloseşte un adeziv necorespunzător, materialul termoizolant se poate desprinde foarte uşor de pe perete.

Ploaia, expunerea îndelungată la umiditate, variaţiile de temperatură sunt factori ce influenţează permanent soclurile.

Pentru a putea face faţă acestor solicitări este necesar să se folosească o tencuială cu o rezistenţă mare la umiditate şi la şocuri. În caz contrar pot aparea dislocări ale tencuielii de pe materialul termoizolant.

Lipirea polistirenului extrudat

1. Se toarnă conţinutul unui sac weber P50 max2  în cantitatea de apă menţionată pe ambalaj şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări.

2. După un repaus de cca. 5 minute se reamestecă şi se verifică consistenţa.

3. Adezivul se aplică pe perimetrul plăcii de polistiren extrudat şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel puţin 40 % din suprafaţa acestora.

4. Plăcile se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului/nivelei.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weber P50 max2

Adeziv pentru polistiren expandat, extrudat şi vată minerală

Armarea sistemului de izolaţie termică

1. Adezivul weber R40 max2 se întinde cu gletiera zimţată (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa de polistiren exrudat.

2. Plasa pentru armare weber mesh prestige se întinde pe direcţie verticală şi se înglobează în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fâşiile de plasă se montează prin suprapunere de minim 10 cm.

3. Se aplică al doilea strat de adeziv, umed pe umed, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa să fie acoperită în întregime.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weber mesh prestige  Plasă de armare

Weber Romania

weber R40 max2  Adeziv alb pentru vată minerală şi polistiren expandat

Pregătirea suportului pentru finisare

1. Suprafaţa suport se curăţă de praf şi de alte impurităţi care împiedică aderenţa.

2. Zonele în afara suprafeţei de aplicare se vor acoperi cu bandă adezivă şi folie de protecţie.

3. Grundul de amorsaj webermozaik primer G704 se aplică cu pensulă  sau bidinea pe toată suprafaţa ce urmează a fi decorată.

Finisarea sistemului de izolaţie termică

1. Tencuiala decorativă de soclu  weberpas mozaik se aplică în strat subţire, în grosimea de 1-1,5 ori dimensiunea granulei şi se compactează, se nivelează cu o gletieră din oţel inoxidabil.

2. Aplicarea tencuielii se face fără întrerupere pe suprafaţa unei faţade, folosind metoda „umed pe umed” pentru a evita apariţia îmbinărilor şi diferenţelor de nuanţe de culoare.

Produse necesare pentru această soluţie

Weber Romania

weberpas mozaik  Tencuială decorativă tip mozaic

Consultanţă tehnică

Pentru informaţii suplimentare, contactează colegii din departamentul tehnic la următoarele numere de telefon:

0749 038 616 - Satu-Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Timiş, Arad

0754 044 912 - Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vălcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Bucureşti, Prahova, Buzău

0744 796 930 - Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa

Consultanţii tehnici sunt disponibili de Luni până Vineri, între orele 9:00 - 17:00.